Samen staan we sterker!

Het is zover!
Aanstaande maandag 12 maart worden heterdaadsituaties direct gealarmeerd door de meldkamer naar de beheerders van de App-groepen.
De meldkamer verstuurt een bericht naar veiligwonentanthof, zodat de melding kan worden doorgezet in onze App-groepen in de wijk Tanthof.

Hieronder het officiële stappenplan:

Het Operationeel Centrum ( OC) ontvangt vanuit de wijk ( burger) een 112 melding van een heterdaadsituatie. Het OC zet de melding uit naar de noodhulpvoertuigen, die ter plaatse een onderzoek instellen. Gelijktijdig dat deze actie wordt uitgezet, wordt een bericht (van het OC/RTIC) verstuurd naar de beheerder van een WhatsApp groep in de wijk waar de inbraak plaatsvindt.
De beheerder zet de berichten direct door naar de leden. De beschikbare WhatsApp groepsleden kunnen zich eventueel verplaatsen naar de opgegeven locatie.
Zij zullen niet actief optreden, doch slechts fungeren als oog- en oorfunctie.
De reacties van de leden van de WhatsAppgroepen / buurtpreventie zullen net als nu het geval is, uitsluitend verlopen via 112 of via 0900-8844.
Na afloop legt de Noodhulp Eenheid alles vast in BVH.

Er zal maandag 12 maart worden getest ( alleen voor de beheerders ) met deze nieuwe werkwijze. Het zal dus gaan om een oefening om te kijken of het systeem werkt en zodat we ermee bekend zijn.

Hebben we hier meer informatie over dan zullen we dit zeker delen……
Met vriendelijke groet.
De beheerders van Veiligwonentanthof.

10593051_743933782319223_2281374493224202217_n[1]

You may also like...

1 Response

  1. Rob van Velzen schreef:

    Graag blind ik ook op de hoogte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com