DELFT – Bewoners van de wijk Tanthof hebben zich sinds februari verenigd in een WhatsAppgroep en op Facebook. Daar waarschuwen ze elkaar – en de politie – bij onraad en calamiteiten. Hoewel het nog erg vroeg is om al met cijfers te komen, lijkt het aantal inbraken flink af te nemen.

De groepsbeheerders van WhatsApp en
Facebook met agent Mark Fiering. Foto:
Helen Jager

“Op deze manier maken we een menselijke keten die elkaar op de hoogte brengt als er iets aan de hand is, en dat werkt goed”, zegt Peter, de initiatiefnemer. “Een tijdje terug werd er meer ingebroken in de wijk en daarom zijn deze groepen opgericht. Onze wijk was en is nog steeds een fijne plek om te wonen en dat willen we allemaal graag zo houden. Sociale media kunnen daarbij een goed hulpmiddel zijn. Ook de politie is blij met het initiatief. “Het contact met de buurtbewoners verloopt erg prettig”, zegt agent Mark Fiering “Zo’n Facebook- en Whatsappgroep zijn toch een paar extra ogen en oren van de politie. En dat is fijn, want helaas kunnen wij niet altijd op het goede moment op de juiste plek zijn.” Peter: “De politie koppelt via de beheerders terug wat er met de meldingen is gedaan. Daardoor voel je je als buurtbewoner serieus genomen en dat versterkt het gevoel van veiligheid.”

Krachten bundelen

De Facebookgroep wordt dagelijks bijgehouden door Esther: “Als iemand een melding plaatst op Facebook, dan zijn er gelijk tweehonderd mensen op de hoogte”, vertelt ze. “Die kunnen allemaal meedenken en meekijken. Als het nodig is wordt de politie getipt en zo bundelen buurtbewoners en politie de krachten. Ron, een van de Whatsappgroepbeheerders: ”Een bijkomend effect is, dat iedereen zich bewuster wordt van z’n omgeving. We laten nog steeds onze hondjes uit, maar kijken nu beter om ons heen en lopen ook wat vaker door de smalle en donkere steegjes. Door elkaar te informeren bij verdachte omstandigheden hopen we inbraken te voorkomen. De sociale media kunnen daar een belangrijke bijdrage aan leveren.”

Informatie

De voorlichtingsbijeenkomsten over veiligheid in wijkcentrum De Hofstee trok op 2 juli veel belangstelling. Op een eerdere bijeenkomst kwamen zoveel mensen af dat vanwege de veiligheid niet iedereen kon worden toegelaten. Meer informatie: info@veiligwonentanthof.nl.

 

You may also like...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com