SOS-ALARM app

Een noodsituatie melden bij 112 is voortaan ook mogelijk met de iPhone-app SOS-ALARM. Daarmee stuur je snel bijvoorbeeld een ambulance je kant op, maar de app kan meer. SOS-ALARM stuurt ook een pushbericht naar hulpverleners die zich hebben aangemeld om te helpen in noodsituaties. Update: Deze app is onofficieel en is NIET bedoeld voor 112.

Inmiddels zouden al 32.000 artsen en BHV’ers zich hebben aangemeld voor de pushberichten van SOS-ALARM. Zij krijgen een pushbericht als er een noodmelding wordt gedaan binnen een straal van één kilometer. Dit zorgt ervoor dat er binnen enkele seconden al iemand aanwezig kan zijn om te helpen. Nog voordat de politie, brandweer of een ambulance arriveert.

Je kunt op de iPhone natuurlijk ook gewoon naar 112 bellen, maar een melding vanuit SOS-ALARM is een stuk sneller gemaakt. Daarnaast wordt je gps-locatie meteen verzonden naar de meldkamer, waardoor precies duidelijk is waar ze heen moeten gaan. Het is ook mogelijk om foto’s mee te sturen met een noodmelding en je kunt aangeven hoeveel slachtoffers er zijn. Na een melding wordt je telefonisch doorverbonden met de meldkamer voor verdere details

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com