Drie jaar cel, 80 uur werkstraf in zaak branden Tanthof


De Delftse wijk Tanthof werd in februari getroffen door een reeks brandstichtingen. 

Het Openbaar Ministerie overweegt in hoger beroep te gaan in de zaak van de brandstichtingen in Tanthof-Oost, in februari van dit jaar. De 35-jarige Bas S. kreeg vrijdag drie jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Volgens het OM had zijn compaan, Richard van der L., drie jaar de cel in gemoeten. Hij kreeg een werkstraf van 80 uur.

De straf van de Haagse rechtbank viel voor beiden lager uit dan de eis van het OM. Dat wilde dat S. vier jaar cel zou krijgen, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Volgens het OM had Richard van der L. bovendien bij vier van de vijf branden ook een rol had gespeeld. Daarom zou hij 3,5 jaar cel moeten krijgen, met ook een half jaar voorwaardelijk.

De rechtbank oordeelde vrijdag echter dat Van der L., bewoner van Tanthof-Oost, bij slechts één brand betrokken was. Hij zou alleen bij restaurant Casa del Sol afval in de fik gezet hebben. De eetgelegenheid liep daarbij geen schade op.

Camera
Beide mannen gaven elkaar twee weken geleden bij de behandeling van de zaak de schuld van de brandstichtingen. S., woonachtig in Zwijndrecht, verklaarde dat hij alleen maar een camera heeft afgeschermd bij restaurant Casa del Sol, toen Van der L. daar een afvalbak in brand stak. Van der L. zou ook verantwoordelijk zijn voor de brandstichtingen bij een scholencomplex, de stichting Kindertuinen en het woonhuis, zo verklaarde S. De rechtbank oordeelde anders.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com